‚Atomový výbuch' ve světě dámské plážové módy. Bikiny oslavily sedmdesáté narozeniny

31. červenec 2016

Víte, že za vynálezem těchto stále oblíbených plavek stojí dvojice Francouzů - inženýr Louis Reard a návrhář Jacgues Heim? Se sloganem ‚bikiny menší než nejmenší plavky na světě' je Louis Reard představil v červenci roku 1946 na módní přehlídce ve francouzských lázních Piscine Molitor. Pojmenoval je podle atolu Bikini, na němž čtyři dny před přehlídkou proběhl americký jaderný pokus.

Název měl symbolizovat „atomový výbuch“ ve světě dámské plážové módy a v přeneseném slova smyslu i množství použitého materiálu.

Vzhledem ke střihu plavek nenalezl Louis Réard žádnou modelku, která by nové bikiny chtěla předvádět, a tak se toho ujala striptýzová tanečnice.

Dnes jsou bikiny součástí šatníku většiny žen, proto si o nich budeme povídat i v našich Módních trendech.

Bikiny slaví 70. narozeniny (ilustrační foto)

Pigmentové skvrny jsou zase problémem léta a především slunění. Jak jim předcházet a jak se jich zbavit, poví Dana Hrycová.

Už jste také možná zavářeli ovoce a nevíte, co s množstvím rybízu, který se urodil. Poradí vám Jaroslava Pavlíčková.

Minerální vody rozebereme s doktorkou Kateřinou Cajthamlovou, a pokud se o prázdninách a dovolených vydávate do přírody, tak vám chůzi jako ideální druh sportu představí osobní trenérka Lenka Jebousková.

A o přírodě a filmování si budeme povídat i s režisérem Zdeňkem Troškou.

To vše v magazínu o zdravém životním stylu Šarm v neděli 31. července 2016 po 11. hodině. Těší se na vás autorka pořadu Lada Klokočníková.

Bikiny slaví 70. narozeniny (ilustrační foto)
autor: KLO
Spustit audio