Areál technických služeb ve Špindlerově Mlýně čeká demolice. Město za 40 milionů postaví nový

24. květen 2019 10:26

Nový areál a moderní zázemí nahradí současný chátrající dvůr technických služeb ve Špindlerově Mlýně. Město už má stavební povolení. Bourací práce by mohly začít v letních měsících. 

Celkové náklady se zatím pohybují kolem 40 milionů korun. Výstavba nového areálu je rozdělena do dvou etap, aby zejména v zimě nebyl provoz služeb omezen.

Technické služby v Trutnově a v Jičíně marně shání pracovní síly. Lidé chybí ve všech profesích

Technickým službám chybí pracovníci (ilustrační foto)

Někteří pracovníci technických služeb v Trutnově a v Jičíně tráví v práci víc času a dělají víc práce. Proč? Protože technické služby v těchto městech mají málo pracovních sil. Lidé podle ředitelů organizací chybí ve všech profesích. Kvůli tomu někteří zaměstnanci musí zvládat víc úkolů. 

Rozpadající se objekty, popraskané zdi, vrata, která nejdou pořádně dovřít. Tak v současnosti vypadá areál technických služeb.

„Budovy jsou bez tepelných izolací a také bez izolací proti vodě. Je to opravdu v podstatě rozpadající se stav," potvrzuje David Tomíček, ředitel technických služeb.

Dodává, že o výstavbu nového areálu usilují už dlouho.
„Je to již osm let, co jsme nechali udělat studiu na nový areál technických služeb. Takovou dobu se to táhne. Udělal se projekt, vysoutěžila se firma a teď došlo k tomu, že bylo vydáno stavební povolení."

Dělníci by s pracemi mohli začít už v létě

Celý prostor se kompletně změní. Počítá se s demolicí všech objektů, kromě jediného, který se nachází nejblíže silnice. Ten byl postaven nedávno.
„Stávající areál je situován do tvaru U. Tyto budovy přijdou všechny zbourat. A potom se postaví jedna podélná stavba, kde by měla být středová zděná budova, tam budou veškeré kanceláře, sklady, dílny a denní místnost pro řidiče."

A navíc vyrostou ještě dvě montované haly pro veškerou techniku.

Areál technických služeb ve Špindlerově Mlýně čeká demolice

Podle nezávislého starosty Špindlerova Mlýna Vladimíra Starucha je potřeba vyřešit i celý dvůr, který je teď samá díra.
„Aby tam nedocházelo ke vsakování ropných látek do zeminy. A samozřejmě je cílem také vybudovat prostory pro tříděný odpad a nabídnout tak prostor pro širokou veřejnost co se týká likvidace odpadů."

Obyvatelé Pěkova chtějí jednoho pracovníka technických služeb jen na údržbu obce

Malíř

Obyvatelé Pěkova nejsou spokojení s tím, jak se pracovníci Technických služeb města Police nad Metují starají o veřejné prostranství v obci. Jakou změnu navrhují? Chceme jednoho pracovníka technických služeb jen na údržbu obce. Právě takhle zní požadavek Osadního výboru Pěkova na vedení města Police nad Metují. 

Celý terén se kvůli bezpečnosti a hlavně v rámci povodňových opatření zvedne o jeden metr. Areál bude také oplocen.

Technické služby si totiž podle Davida Tomíčka někteří lidé pletou se skládkou.
„Když skončí pracovní doba, tak i když tady máme kamery, lidé sem vozí odpad a různé sutě. To se nám tady potom hromadí a máme s tím další práci s úklidem a odvozem."

Nový areál technických služeb ve Špindlerově Mlýně by měl být dostavěn na podzim 2020.

Spustit audio

Související