Anděl Strážný chrání zdraví seniorů a lidí s postižením 24 hodin denně, 7 dní v týdnu a 365 v roce

18. leden 2022

Tísňová péče je poměrně mladá služba a ještě ji mnoho občanů nezná. Posláním neziskové organizace Anděl Strážný je poskytovat jistotu, bezpečí a pomoc v krizových situacích seniorům i lidem s postižením, doma i venku ve chvílích, kdy jsou sami.

Bc. Martina Tomková hovoří v naší radioporadně o neziskové organizaci Anděl strážný - bezpečí a pomoc v krizových situacích seniorům i lidem s postižením.

Zařízení tísňové péče pomáhá řešit komplikované životní situace v klientově přirozeném prostředí doma i venku, bez nutnosti trvalého dohledu druhé osoby či odchodu klienta do pobytového zařízení s celodenní péčí.

Zařízení tísňové péče pomáhá řešit komplikované životní situace v klientově přirozeném prostředí doma i venku

Pomocí speciálního zařízení s komunikační jednotkou a SOS tlačítkem připojeným na náš nepřetržitý dispečink tísňové péče si klient může kdykoliv přivolat pomoc Anděla Strážného.

Čtěte také

Anděl Strážný z.ú. pomáhá seniorům v krizových situacích, a nejen v nich. Pomoc zajišťuje prostřednictvím zařízení s SOS tlačítkem, kterým si kdykoli zavolají pomoc. Zařízení také automaticky detekuje pád. Pokud se senioři cítí osaměle, mohou také využít jejich povídavou linku.

Anděl Strážný funguje již deset let a po celou tuto dobu pomáhá osamělým seniorům. Za tento čas pomohl tisícům babiček a dědečků. Každá pomoc, i ta sebemenší, pomáhá seniorům, kteří jsou dnes nejohroženější skupinou v této době covidové.

Organizace má 37 zaměstnanců. Dispečery, sociální pracovnice, terénní pracovníky v sociálních službách, projektové manažery. A je také zároveň chráněným pracovištěm.

Čtěte také

Anděl Strážný, z.ú. nabízí řešení problematiky stárnoucích rodičů a prarodičů a dlouhodobý vztah založený na transparentnosti a důvěře. Poskytuje komplexní služby v oblasti nepřetržité tísňové péče v rámci celé ČR určené především seniorům, zdravotně postiženým a dlouhodobě nemocným.

Cílem je především zajistit klientům pomoc v krizových situacích, při pádu, zhoršení zdravotního stavu či napadení, přispět k jejich soběstačnosti, zachovat kvalitu jejich života v přirozeném sociálním prostředí u nich doma a dopřát jim pocit jistoty a bezpečí ve chvílích, kdy jsou sami.

Celý rozhovor s Martinou Tomkovou si můžete poslechnout v našem audioarchivu.

autoři: Jana Kudyvejsová , baj
Spustit audio

Související