Africké městečko v Čechách. ZOO Dvůr Králové představí své novinky - hrochy i čokoládu

13. červen 2016

Návštěvníky dvorské zahrady čeká o víkendu pestrý program. Sobota 28. května bude patřit oslavě Mezinárodního dne dětí a křtu čokolád SAFARI se Sabinou Laurinovou a kuchařkou Vendy. V neděli v ZOO slavnostně přivítají hrochy a představí nově vznikající západoafrické městečko Tiébélé.

V rámci sobotních oslav dětského dne budou v ZOO Dvůr Králové v 11 hodin pokřtěny nové čokolády SAFARI a jejichž kmotrou se stane herečka Sabina Laurinová. Pro děti je připravena čokoládová show s kuchařkou a bloggerkou Vendy, která bude probíhat od 9 do 17 hodin u Restaurantu Lemur. Děti si tak zasoutěží o čokoládové ceny nebo vyzkoušejí výrobu čokoládových lízátek. Po celou sobotu i neděli budou moct také ochutnat čokoládu z fontány.

Díky akci S vysloužilci do ZOO, zaměřenou na osvětu v oblasti recyklace elektrospotřebičů, se mohou dětští návštěvníci dostat do zahrady v sobotu zcela zdarma. Stačí s sebou přinést starý nepotřebný elektrospotřebič a odevzdat ho u vchodu do ZOO. Odměna v podobě dětské vstupenky platí pro děti do 15 let a pouze v sobotu 28. května.

O den později, v neděli 29. května, přivítají v ZOO Dvůr Králové dvě nové hroší samice - jednu z Belgie a druhou z Dánska.

Hroši se do dvorské ZOO vrací po čtrnácti letech. Oficiální představení se bude konat u nového letního výběhu hrochů (na mostě u lanového parku) v pěším safari ve 13 hodin. K oslavě jejich příjezdu je pro děti připraveno malé překvapení.

Čtěte také

Ve 14 hodin se program přesune do centrální části zahrady naproti výběhu slonů, kde bude představeno nově vznikající západoafrické městečko Tiébélé. Toho se jako hlavní hosté zúčastní účastník světoznámé rallye Paříž-Dakar Pavel Svoboda a cestovatel a představitel CK Adventura Jaroslav Lhota. Do ZOO dorazí stylově v závodním vozidle Liaz a expedičním Tatrabusem. Obě auta budou po celý den návštěvníkům k dispozici k bližší prohlídce.

Nedělní program doplní Správa KRNAP, která pro návštěvníky kromě informačního stánku o činnosti Krkonošského národního parku připravila interaktivní hry a soutěže o ceny.

Africké městečko v Čechách. ZOO Dvůr Králové představí své novinky - čokoláda
autoři: DV , Simona Jiřičková , Andrea Jiroušová
Spustit audio