Adéla Gondíková a Natálie Halouzková: Mluvit a brát krev je strašně složité

Oblíbené hrdinky z úspěšného seriálu Sestřičky nerady vstávají a natáčejí raději scénky z nemocnice. Adéla Gondíková hraje Míšu Kratochvílovou a Natálie Halouzková ztvárnila sestřičku Kateřinu Kinskou. Jejich postavy jsou považovány spíš za pohodářky.

Kateřina Kinská má ale hřích, spala se zadaným mužem. „Moje postava vlastně moc pohodářka není, i když ty hodnoty má nastavené docela dobře. Věří v dobro lidí,“ říká Natálie. „Scenaristé si vždycky připraví nějakou lahůdku, ale my to vždycky dobře vyřešíme,“ doplňuje Adéla.

V seriálu hraje i miminko Olík (Jan Nytl) a primáře urgentního příjmu a vyléčeného alkoholika ztvárňuje Igor Chmela. „S dětmi je natáčení dost náročné, ale Olík je zlatej. Zato s Igorem je to mnohem těžší,“ směje se Adéla. Ale pochvaluje si natáčení v nemocnici, protože kostým sestřičky se nemění po celé natáčení. „Když se točí obrazy v bytě, musíme se pořád převlékat,“ upřesňuje a Natálie dodává: „Sestřičkovský mundur je pohodlný, i když po celém dni ho pěkně propotíme.“

Napíchnutá komparzistka

U každého zdravotního úkonu, který mají předvést, je vždy odborný lékař. „Je třeba, abychom to dělali dobře. Lékař nám to vždycky předvede a já si dávám strašně pozor, mám z toho velký respekt. Stalo se mi, že jsem už jednu komparzistku napíchla,“ říká Natálie. „A když u toho máte ještě hrát a mluvit naučený text a dobře provést ten úkon, je to opravdu těžké,“ upřesňuje Adéla, která se dokonce zdravotní sestřičkou chtěla stát, ale má problém s injekcemi a bála by se té zodpovědnosti, že podá jiný lék.

Natálie pochází z Krkonoš, její dědeček byl záchranář horské služby a při jednom zásahu ho zasypala lavina. Měl ale i umělecké vlohy. „Děda mě hodně ovlivnil, hodně skládal, hrál na harmoniku, kreslil a vedl mě spíš k umění. Co se týká Sestřiček, tak mně nevadí krev, ale zásah do kůže.“

Zdravotní sestra Martina Felgrová

Martina Felgrová

Pracuje jako zdravotní sestra už 25 let. Má zkušenosti s péčí v hospicu i v náročném provozu na Klinice anesteziologie a resustitace. V současné době působí ve Fakultní nemocnici v Hradci Králové. Na rozhovor s Evou Boudovou si udělala čas ve svém náročném programu.

Díky a neskutečný respekt!
Adéla Gondíková, Natálie Halouzková

Herečky by neměly točit po ránu

Natáčet se začíná od brzkých ranních hodin. Problémy se vstáváním herečky nemají, ale svěže se necítí. „Mám ve smlouvě, že před sedmou mě nesmějí zabírat na detail. Přece jen oči jsou po ránu nateklejší, a i když máme šikovné maskérky, vždycky poznám, jaké obrazy se točily ráno,“ vysvětluje Adéla.

„Mně se jednou stalo, že jsem šla po ránu po chodbě a rekvizitář mě nepoznal,“ říká Natálie.

Jak tráví Velikonoce

A jelikož se blíží Velikonoce, zajímalo nás, jak je tráví seriálové sestřičky. „Barvím vajíčka, používám slupky od cibule, baví mě dělat kraslice. Pracuju ráda s voskem, s dědou jsme pletli i pomlázky,“ zavzpomínala Natálie.

Adéla Gondíková

„Já si z dětství pamatuju spíš nářezy u nás v Sokolově, holky měly fakt jelita. Pak jsme se přestěhovali do Prahy, ale v Praze nikdo koledovat nechodí. Boom jsme zažili, když jsme se přestěhovali do vesnice za Prahou. První rok jsem si připravila deset vajíček, dnes už dělám padesát!“ Adéla na závěr prozradila i to, že má výdejní okénko a tam koledníkům vydává vejce, čokoládové dobrůtky, nebo slivovičku.

Co by v seriálu odmítly? Proč Adéla všude s sebou vozí žehličku a jaké faux pas se stalo Natálii při tanci? A na jaké lékařské terminologii je moderátor Patrik Rozehnal nachytal? To vše se dozvíte v rozhovoru.

autoři: Patrik Rozehnal , djo
Spustit audio