Aby bílá byla bělejší. Salon republiky bude zase jako ze škatulky

18. červenec 2016

Technické služby začínají čistit hradecká náměstí unikátní metodou. Velkým pomocníkem se pro Technické služby Hradec Králové stal v uplynulých týdnech nový profesionální rotační čistič, který pomocí vysokotlakého proudu vody ve městě postupně pomáhá s čištěním vybraných náměstí. Proces čištění je sice časově velmi náročný, ale své pozitivní a okem jasně zřetelné výsledky tento speciální stroj už předvádí v praxi aktuálně například na části Riegrova náměstí u fontán.

I když Riegrovo náměstí prošlo rekonstrukcí teprve před několika lety, patří k místům ve městě, kde se pohybuje nejvíce obyvatel. Podle propočtů z roku 2010 zde projde denně kolem 15 tisíc občanů.

Světlé dlažební kostky kvůli tomu za tu dobu svůj původní odstín již ztratily a technické služby města přišly s nápadem, díky němuž prostor postupně prokoukne.

Čtěte také

„Začali jsme v uplynulých týdnech čistit vybraná hradecká náměstí profesionálním rotačním čističem s vysokotlakým proudem vody. Odmyté nečistoty jsou pak za pomoci dvoumotorového vysavače s kontinuálním odsáváním vody odváděny mimo mycí prostor, který domýváme ještě ruční tryskou,“ vysvětluje ve městě ojedinělý způsob mytí těchto ploch Daniel Jeřábek z Technických služeb Hradec Králové.

Hradec Králové bude zase jako ze škatulky. Pomůže k tomu nový profesionální rotační čistič

Speciální rotační čistič stihne za den vyčistit 200 metrů čtverečních plochy, pořizovací cena stroje s potřebným příslušenstvím se pohybuje kolem 250 tisíc korun.

Čištění ploch bude ve městě probíhat podle časových možností pracovníků technických služeb s přihlédnutím ke klimatickým podmínkám.

Hradec Králové bude zase jako ze škatulky. Pomůže k tomu nový profesionální rotační čistič
autor: Magdalena Vlčková
Spustit audio