60 milionů měl stát krytý bazén v Nové Pace. Bude ale o třetinu dražší. Proč?

15. srpen 2015

60 milionů korun měl původně stát nový bazén v Nové Pace. Ale bude zhruba o třetinu dražší. Radnice rozhodla o vybudování ještě venkovní části s nejrůznějšími vymoženostmi. Ve vnitřním bazénu se lidé budou koupat ještě před letošními Vánocemi.

Práce na krytém bazénu vrcholí. Dělníci mají nejnáročnější část za sebou.

„Všechny suterény jsou hotovy, nerezové vany jsou uloženy i jedna venkovní. My termín máme na konci listopadu, ten by měl být dodržen, pak pro spuštění je potřeba nějaká koordinace s hygienou, krátký zkušební provoz", potvrzuje starosta Josef Cogan ze sdružení sportovci pro Novou Paku.

Místo plánovaných 60 milionů, což byla původní cena bazénu, se konečná částka vyšplhá podstatně víc. Představitelé města totiž rozhodli k vybudování venkovního vyhřívaného bazénu a spousty dalších věcí.

Čtěte také

„Nějaké práce přibývají, zateplili jsme střechu, připravili jsme lepší barvy na konstrukce, věci, které jsou vevnitř, určitě to není konečná, když už ta stavba probíhá, si vymýšlíme další věci, chcem to zlepšit", říká místostarosta Pavel Bouchner ze sdružení sportovci pro Novou paku.

Konečná částka dosáhne 90 milionů

Investice jsou velké, ale časem by se podle starosty Josefa Cogana měly vrátit: "Třeba jsme instalovali tepelné čerpadlo za 1,9 milionů korun, který by se mělo za pět let vrátit, je to nová technologie, radši jsme se rozhodli, že uděláme inovaci, protože nám to uspoří dlouhodobé náklady".

Nový krytý bazén v Rychnově nad Kněžnou

Bazénový komplex budou využívat hlavně novopačtí a místní sportovní kluby, ale i lidé, kteří mají nějaké zdravotní omezení.

„Má integrovaný welness program, výřivky, pára a nakonec jsme se domluvili, že tam vznikne i infrasauna, bude to i pro lidi, kteří do normální sauny nemůžou. Kromě jednotného vstupného bude časové vstupné, ale myslím si že pro místní a lidi z okolí bude nejvýhodnější celoroční permanentka", doplňuje Josef Cogan.

V krytém bazénu se lidé budou koupat už v prosinci, venkovní část by měla být poprvé otevřena příští rok v červnu.


Zvětšit mapu
Spustit audio