5 letních koktejlů od profesionálního barmana Tomáše Trejbala

Lillet Vive koktejl

Celý týden pro vás máme jednoduché recepty na koktejly, které si zvládneme připravit sami doma i bez toho, abyste byli velmi zručným barmanem, jakým je Tomáš Trejbal. V pondělí jsme s ním navštívili Anglii a dnes se přesuneme do Francie. Tento koktejl uvítají milovníci vína. Nebos spíš milovnice.

Lillet se vyrábí podle tajné receptury, jež zahrnuje maceraci ovoce v brandy po dobu 4 až 6 měsíců. Víno tak tvoří 85 % obsahu a zbytek je směsí z 10 různých ovocných koncentrátů, včetně kůry španělských a marockých sladkých pomerančů a kůry zelených pomerančů z Haiti.

Lillet Vive Cocktail:
5 cl Lillet Blanc, 1 dcl tonicu, led, plátek salátové okurky, jahoda, máta

Po smíchání s koncentráty se víno ponechá odpočinout po dobu dalších 6 měsíců.

Lillet Vive koktejl od Tomáše Trejbala

K jeho výrobě nejsou, s výjimkou jistého množství chininu z kůry peruánských chininovníků, použity žádné byliny ani koření. Lillet je nabízen ve třech variantách - Blanc, Rouge a Rose. Všechny varianty Lilletu se vyrábí stejným postupem, ale z jiných odrůd vín.

Lillet Blanc se vyrábí z odrůd Semillon, Sauvignon Blanc a Muscadelle, vypěstovaných v oblasti Bordeaux. Obsah alkoholu je 17%.

Lillet Vive koktejl chutná báječně a po víně. Určitě si ho zkuste také namíchat.

A zítra už budeme myslet především na pány a proto se vyrazíme inspirovat na Kubu!

autoři: Blanka Malá , baj
Spustit audio

Související