Švestky (ilustrační foto)

Zahradní víkendové párty a grilovačky jsou v plném proudu a každý z nás má jistě osvědčený recept na nějakou tu flákotku na gril. 

Já mám nejradši kuřecí naložené přes noc jen v provensálských bylinkách a citronové šťávě. Jako naprosto delikatesní omáčku jsem ale k masíčku objevil teprve loni a už jinou nedělám ani nekupuji.

Zamiloval jsem se totiž do chutě švestkové omáčky. K masu je naprosto bezkonkurenční a určitě bude šmakovat i vám.

Je rozhodně lepší než ta kupovaná, protože si ji vyrobíme sami a máme tak z ní dvojnásobnou radost. A před hosty grilovací párty budete s tímto receptem přímo za grilovacího krále.

Pojďme tedy na ni:

Smícháme si 1 hrnek kečupu a 2 lžíce švestkových povidel, klidně těch kupovaných, v obchodem neprávem přehlížených. Dle chuti opeříme, přidáme špetku mleté skořice a máme hotovo. Doporučuji této švestkové omáčky udělat dostatek, protože bude tou nejžádanější lahůdkou u vašeho grilu. Tak dobrou chuť a hezké léto.

Dobrou chuť!

autoři: Ladislav Hruška, Milan Baják

Související