5 grilovacích receptů Ládi Hrušky na prázdniny. Zkuste švestkové minišpízy nebo tekutý štrůdl
Domácí bio švěstková omáčka na masíčka
Zahradní víkendové párty a grilovačky jsou v plném proudu a každý z nás má jistě osvědčený recept na nějakou tu flákotku na gril.
Já mám nejradši kuřecí naložené přes noc jen v provensálských bylinkách a citronové šťávě. Jako naprosto delikatesní omáčku jsem ale k masíčku objevil teprve loni a už jinou nedělám ani nekupuji.
Zamiloval jsem se totiž do chutě švestkové omáčky. K masu je naprosto bezkonkurenční a určitě bude šmakovat i vám.
Je rozhodně lepší než ta kupovaná, protože si ji vyrobíme sami a máme tak z ní dvojnásobnou radost. A před hosty grilovací párty budete s tímto receptem přímo za grilovacího krále.
Pojďme tedy na ni:
Smícháme si 1 hrnek kečupu a 2 lžíce švestkových povidel, klidně těch kupovaných, v obchodem neprávem přehlížených. Dle chuti opeříme, přidáme špetku mleté skořice a máme hotovo. Doporučuji této švestkové omáčky udělat dostatek, protože bude tou nejžádanější lahůdkou u vašeho grilu. Tak dobrou chuť a hezké léto.
Dobrou chuť!
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější zprávy
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.