5 grilovacích receptů Ládi Hrušky na prázdniny. Zkuste švestkové minišpízy nebo tekutý štrůdl
Grilované švestkové minišpízy
Přemýšlíte, čím uchvátit hosty na grilovací párty, než se vám na grilu udělá šťavnaté masíčko? Pak vyzkoušejte opilé švestičky podle Ládi Hruštičky.
Tato pochoutka má snad jen jednu nevýhodu - hosté vám je budou krást pod rukama a vy budete otrokem grilu, protože kdo tyto švestičky ve slaninovém kabátku ochutná, nemá jich nikdy dost! Pro děti samozřejmě máme v záloze variantu neopilou. Sušené švestky z vlastní zahrádky nebo ty kupované namočíme nikoliv v likéru ale alespoň na půl hodinky ve vlažné vodě!
Na tuto dobrotu potřebujeme:
1 balíček sušených švestek, 1 balíček loupaných mandlí, 1 balíček plátkové anglické slaniny, oblíbený likér, ve kterém sušené švestky naložíme a párátka
Sušené švestky omyjte a smočte do oblíbeného likéru nebo do vody.
Dovnitř každé švestky potom vložte mandli a každou švestku zabalte do úzkého plátku slaniny pokrájeného na šířku švestky. Důležité je každou švestku posléze propíchnout párátkem, aby nám nedělala na grilu neplechu a potom už s nimi zvesela na gril do zezlátnutí slaninového kabátku.
Dobrou chuť!
Související
-
Rád usínám s úsměvem na tváři, směje se reportér Ladislav Hruška
V pátek 3. listopadu byl Pátečním hostem od 10:00 v přímém přenosu z Radiokavárny v Havlíčkově ulici v Hradci Králové televizní reportér Ladislav Hruška, známý také...
-
Jak vybrat maso? Zvolit libové nebo prorostlé? Grilování vás...
Radioporadna - Jak vybrat maso na gril? Je lepší maso z býka nebo z krávy? Zvolit libové nebo prorostlé? Jak poznám vyzrálé maso? - Jan Šlesingr, jednatel firmy MAS...
Nejnovější zprávy
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka