5 grilovacích receptů Ládi Hrušky na prázdniny. Zkuste švestkové minišpízy nebo tekutý štrůdl
Grilované švestkové minišpízy
Přemýšlíte, čím uchvátit hosty na grilovací párty, než se vám na grilu udělá šťavnaté masíčko? Pak vyzkoušejte opilé švestičky podle Ládi Hruštičky.
Tato pochoutka má snad jen jednu nevýhodu - hosté vám je budou krást pod rukama a vy budete otrokem grilu, protože kdo tyto švestičky ve slaninovém kabátku ochutná, nemá jich nikdy dost! Pro děti samozřejmě máme v záloze variantu neopilou. Sušené švestky z vlastní zahrádky nebo ty kupované namočíme nikoliv v likéru ale alespoň na půl hodinky ve vlažné vodě!
Na tuto dobrotu potřebujeme:
1 balíček sušených švestek, 1 balíček loupaných mandlí, 1 balíček plátkové anglické slaniny, oblíbený likér, ve kterém sušené švestky naložíme a párátka
Sušené švestky omyjte a smočte do oblíbeného likéru nebo do vody.
Dovnitř každé švestky potom vložte mandli a každou švestku zabalte do úzkého plátku slaniny pokrájeného na šířku švestky. Důležité je každou švestku posléze propíchnout párátkem, aby nám nedělala na grilu neplechu a potom už s nimi zvesela na gril do zezlátnutí slaninového kabátku.
Dobrou chuť!
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější zprávy
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.