44 let na pódiu a za sebou přes 8 000 koncertů. Jaroslav Samson Lenk hostem Divadla V podkroví

26. březen 2018
Divadlo V podkroví

Český rozhlas Hradec Králové pro vás ve spolupráci s Klicperovým divadlem připravil staronový cyklus Divadlo V podkroví. 

Herci Klicperova divadla si pravidelně před rozhlasový mikrofon zvou zajímavé hosty. V pondělí 26. března byl od 18 hodin hostitelem Jan Vápeník. Jeho pozvání přijal muzikant Jaroslav Samson Lenk.

Folkový a trampský zpěvák, kytarista, textař a písničkář Jaroslav Samson Lenk, původním jménem Jaroslav Lenk, je bývalým členem folkové skupiny Máci (1976-1993), členem trampské skupiny Hop Trop (od roku 1980) a kapelníkem své skupiny Samson a jeho parta (od roku 1993).

Do jeho tvorby patří mimo jiné i písně k večerníčkům (Madla a Ťap, Vydrýsek, Méďové, atd.). Dále také vystupuje v triu s Vlastou Redlem a Slávkem Janouškem.

Společně se skupinou Hop Trop a Máci šestkrát vyhrál interpretační Portu, dvakrát autorskou a dvakrát cenu diváků. S Hop Tropem i sám, držitelem Zlaté Porty. Vyhlášen Osobností Porty 87, vyhlášen Rytířem folku 2006. Za 44 let na pódiu má za sebou cca 8 000 představení.

Nenechte si ujít příjemně strávenou hodinku plnou zajímavého vyprávění včetně pár písniček.

Jan Vápeník a Jaroslav Samson Lenk v pořadu Divadlo V podkroví
autoři: Milan Baják , Klicperovo divadlo Hradec Králové
Spustit audio