19. Muzejní Adventní trh v Hradci Králové

22. září 2010

Od pátku 28. listopadu až do neděle 30. listopadu 2008 se uskuteční v Novém Adalbertinu na Velkém náměstí v Hradci Králové 19. MUZEJNÍ ADVENTNÍ TRH. Ve všech prostorách budovy i na nádvoří již tradičně naleznete pestrou škálu řemeslných výrobků, keramiku a ručně tkané textilie, výrobky ze dřeva a skla a nebudou chybět ani vánoční perníčky s ukázkami jejich zdobení. K zakoupení zde budou také originální adventní věnce z přírodních materiálů. Letošní ročník bude rozšířen i o nové řemeslníky a velmi zajímavé produkty - těšit se můžete na unikátní šperky a nové druhy keramiky. Vaši pozornost jistě také přilákají repliky šperků pravěkých. V pátek bude otevřeno od 15:00 do 20:00, v sobotu od 9:00 do 18:00 a v neděli pak od 9:00 do 16:00.

Na nádvoří se můžete posilnit opékaným prasátkem, grilovanou uzeninou, chuť na něco sladkého zahnat tureckým medem nebo praženými oříšky a domů si odnést nakládané druhy sýrů. Na své si jistě přijdou i všichni milovníci letošního mladého vína, které budou moci ochutnat i nakoupit v naší vinotéce. Nebude chybět ani prodej medoviny a svařeného vína.
Všichni jste srdečně zváni pracovníky Muzea východních Čech, kteří pro vás tuto akci již dvě desítky let připravují. Doufáme, že i letos se podaří vytvořit příjemnou předvánoční atmosféru, jako tomu bylo i u předešlých ročníků.

Spustit audio