10. Festival francouzských filmů také v Hradci Králové

23. září 2010

Na budoucnost vsadili organizátoři Festivalu francouzských filmů, když jich na jubilejním desátém ročníku od 22. do 28. listopadu uvedou v osmi českých městech téměř pět desítek. V rámci přehlídky se uskuteční téměř 150 projekcí - dvakrát více než loni, kdy na ni zavítalo 11.000 diváků. Festival se letos vydá i do multikin a vedle Prahy francouzské snímky představí v Hradci Králové, Brně, Českých Budějovicích, Olomouci, Ostravě, Pardubicích a v Plzni. V Hradci Králové proběhne Festivalu francouzských filmů od 22. do 25. listopadu v kině Centrál a od 26. do 28. listopadu v multikině Cinestar.

Program festivalu se objeví v nabídce 15 kin, z toho šesti kinosálů sítě Europa Cinemas, sálu Francouzského institutu v Praze a nově i multikin sítě Palace Cinemas a CineStar.
Mezi pěti desítkami titulů bude také válečné drama režiséra Florenta Emilia Siriho Mezi nepřáteli. Desátý festivalový ročník zakončí 28. listopadu večer v multikinech osmi měst.
Organizátoři podle zkušeností z minulých let vědí, že na 81 procent diváků tvoří Češi, devět procent Francouzi a zbytek další zahraniční publikum. Vstupenky se budou prodávat po 70 korunách. Podrobnosti se zájemci dozvědí na internetové adrese www.fff.volny.cz

Spustit audio