Zastupitelé v Hostinném napodruhé odsouhlasili opravu koupaliště a také rozpočet na rok 2018

10. leden 2018 09:40

Hostinné na Trutnovsku může pokračovat v přípravě oprav koupaliště. Do dvou let by mohl ve městě vyrůst prakticky nový areál za přibližně tři desítky miliónů korun. Rozhodli o tom zastupitelé, a to na druhý pokus. Prosincové hlasování podle představ vedení radnice nedopadlo, koalici totiž chyběly dva hlasy nemocných zastupitelů. Teď přišli všichni a hotovo bylo i s rozpočtem za necelých 40 minut.

Vedení města si mohlo být úspěchem jisté, v případě kompletního složení má hlasů dostatek. Přesto podle starostky Dagmar Sahánkové také doplnilo podklady tak, jak opoziční zastupitelé v prosinci požadovali: „Požádali jsem projektanty, kteří už projektují podklady pro stavební řízení, o to, aby uspíšili vizualizaci, abychom mohli promítnout to, co je projektováno. A ještě jsme doplnili materiály, které se týkaly provozních nákladů na koupaliště."

Koalice se tentokrát sešla kompletní a koupaliště i rozpočet by prosadila bez ohledu na opozici. V prosinci hlasování neprošlo, protože se opoziční zastupitelé zdrželi a jeden byl proti.

Petr Chmelík z ČSSD, který byl tím jediným proti, tentokrát svůj postoj mírně přehodnotil, ruku proti nezvedl a také se zdržel: „Pokud jde o můj postoj k tomu, tak ten se změnil v tom, že byla dodána ekonomika provozu. Ale nezměnil se v tom, jaké jsou mé priority. Mou prioritou v tomto volebním období nebylo koupaliště a neměním svůj názor."

Nejvíc zábavy si v bazénu užijí asi děti, které by ale měly být pod dohledem dospělých

Dodané podklady nezměnily názor dalších členů opozice, kteří se zdrželi v prosinci a zdrželi se i teď.

Stejně dopadlo i hlasování o rozpočtu, který teď už Hostinné zase má, říká místostarosta Petr Kesner ze sdružení Hostinné žije: „S tím hlasováním to vlastně bylo zase úplně stejné, tři lidé se zdrželi hlasování, A u střednědobého finančního rozpoštu města tam došlo tedy k maximální shodě."

Ve zmíněném střednědobém výhledu je podle Petra Kesnera vidět snaha snižovat dluh města a přitom nezastavit jeho rozvoj. Chystá se pokračování oprav sídliště, výstavbou domu pro seniory nebo s novým kulturním centrem.

autor: lcz
Spustit audio

Související