Vlastní kino mají senioři v Domově důchodců Tmavý důl. A nechybí ani popcorn

11. leden 2018 09:10

V Domově důchodců Tmavý důl je seniorům k dispozici kvalitní technika a více než 170 filmů. Když se promítá, je sál vždycky plný a místním divákům nechybí ani popcorn a colové nápoje. Právě když dávali film Ducháček to zařídí, nahlédla do kinosálu naše reportérka Jana Házová. 

Paní Bednářová se právě dívá na film pro pamětníky. Chodí ráda do místního seniorského kina? „Chodím. Jak dávají tyto staré filmy, tak na to se ráda koukám. To udělali moc dobře, že nám tu tenhle kinosál, nebo jak tomu mám říkat, zřídili. Máme se tady velice dobře."

Seniorské kino v Domově důchodců Tmavý důl

S ředitelem domova důchodců Antonínem Stanislavem si povídáme o tomto zdejším kinosálu: „Je to poměrně nová věc. Zhotovovali jsme jej před Vánocemi, aby se klienti mohli dívat na vánoční pohádky a především na ty staré filmy. Vlasta Burian je velmi oblíbený herec. Máme tady od něj spoustu filmů a mohu říci, že ty mají naši klienti asi nejraději."

Mohou si klienti vybírat, jaké filmy by chtěli vidět?

„Koupili jsme zhruba asi 170 starých filmů. A udělali jsme seznam, který dáváme klientům, aby si vždy vybrali. Pravidelně jednou nebo dvakrát týdně je filmový den. Je o to poměrně velký zájem, předčilo to i naše očekávání," vysvětluje Antonín Stanislav.

A doplňuje s úsměvem: „My to bereme opravdu jako kino v celkovém slova smyslu. Proto, vždy když je tato projekce, tak aktivizační pracovníci připraví klientům popcorn i coca-colu. Takže to mají téměř jako v multikině, i se servisem."

Seniorské kino v Domově důchodců Tmavý důl
autor: Jana Házová
Spustit audio

Související