VIDEO: Ve Vrchlabí ujížděl zdrogovaný mladík se zákazem řízení. Teď mu hrozí až 2 roky vězení

18. květen 2021 11:59

V neděli hodinu po půlnoci se policisté z obvodního oddělení Vrchlabí v ulici Lánovská rozhodli zastavit ke kontrole osobní vozidlo značky Škoda Octavia jedoucí v protisměru, jež na sebe upozornilo zapnutými výstražnými světly. Na výzvu k zastavení však řidič zareagoval zrychlením. 

Čtěte také

Auto odbočilo do ulice Českých Bratří, kde náhle zastavilo. Řidič vyběhl ven z auta a zůstal stát za vozidlem. Na jeho místo rychle přesednul spolujezdec. Na zadních sedadlech zůstala sedět dvě neplnoletá děvčata. Ve spolujezdci byl ztotožněn 18letý mladík, jehož otci auto patřilo.

O rok starší mladík, který z auta vyběhl ven, policistům předložil pouze občanský průkaz. Podrobili ho dechové zkoušce s negativním výsledkem a orientačnímu testu na drogy, jehož výsledek byl pozitivní na amfetamin/metamfetamin.

Z evidencí policisté zjistili, že mladík má od konce roku vysloven roční zákaz řízení všech motorových vozidel, kterým byl včetně pokuty potrestán za řízení bez řidičského oprávnění. Za volantem opět pod vlivem drog byl přistižen i ve čtvrtečních ranních hodinách 13. května.

Zdrogovaný neřidič

V obou případech byl vyzván k lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu, jemuž se podrobil a byla mu zakázána další jízda.

Nyní ho čeká obvinění z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což může být odsouzen až na 2 roky do vězení.

autor: baj | zdroj: Policie České republiky

Související