VIDEO: Na Trutnovsku řidič ujížděl policistům. Došlo na varovné výstřely a viník skončil v poutech

10. únor 2021 12:05

V uplynulých dnech policisté z nově vzniklého Dálničního oddělení v Jaroměři zadrželi osmadvacetiletého řidiče v Hostinném, poté co překročil rychlost jízdy v obci, když mu naměřili 78 km/h a nereagoval na výzvy policistů k zastavení vozidla. Řidiče k zastavení vozu nepřimělo ani použití donucovacího prostředku - varovný výstřel!

Trutnovští kriminalisté proti němu zahájili trestní stíhání pro podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Čtěte také

Řidič černého vozidla Škoda na sebe upozornil v odpoledních hodinách, když v obci Klášterská Lhota rychlou jízdou předjel policisty ve služebním vozidle a následně nereagoval výzev k zastavení, ba naopak zrychlil. Asi po 400 metrech znenadání zastavil na kraji komunikaci a z vozu vystoupil spolujezdec.

Policisté tedy opustili vůz a chtěli muže zkontrolovat, přičemž on před nimi začal opět ujíždět k obci Hostinné. Svou rychlou a bezohlednou jízdou ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu, a když vjel na polní cestu a i nadále nereagoval výzev k zastavení, policisté opakovaně použili donucovací prostředek - varovný výstřel.

Muže ani výstřely nezastavily a pokračoval dál

Po ujetí dalších set metrů nezvládl řízení a vyjel mimo komunikaci do sněhu, což ho donutilo zastavit. Nečekal však na nic a dal se na útěk.

Čtěte také

Zasahující policisté ho po chvíli dopadli, když ho pod hrozbou namířené střelné zbraně spoutali a zadrželi.

Následně provedenou lustrací policisté zjistili, že osmadvacetiletému muži byl ve třech případech vysloven zákaz řízení motorových vozidel s výkonem až do října roku 2022, což však zjevně bral na lehkou váhu.

S řidičem policisté provedli dechovou zkoušku na alkohol s negativním výsledkem, ovšem test na psychotropní látky byl pozitivní.

Na Trutnovsku řidič nezastavil policistům. Došlo na varovné výstřely

V případě prokázání viny mu hrozí až dva roky ve vězení.

autor: baj | zdroj: Policie České republiky

Související