Václav Souček: Kebab

Terč na politické triko si pověsil pro tento týden Tomio Okamura. Nemohlo to ujít pozornosti, negativní reklama je mnohdy účinnější než kdekterá jiná. Sociální sítě na internetu ihned zareagovaly, jsou rezonanční deskou a diskuzní platformou bez hranic. Jaroslav Samson Lenk kdysi vtělil do písně sousloví "neomezené meze omezenosti".

Zakladatel a šéf "Úsvitu přímé demokracie" tušené obavy mnoha obyvatel ČR z nepoznaného islámu doložil míněním spolustraníka a přiložil tím do kamen. Pár pátků se o tom povedou kvalifikované a nekvalifikované spory, čím horlivější, tím lepší pro Okamurovo hnutí.
Z okraje oblaku komentářů lze zpochybnit, zda podporujete excesy a extrémy každým zakoupeným kebabem. Ale nezpochybnit, jak je důležité pojmenovávat si jevy, věci a lidi správným jménem. Pro orientaci v dnešním složitém světě je to těžké, ale nikoli nemožné. I přiznané omyly tomu pomáhají.

Publicista Václav Souček glosuje současné kulturní, společenské i politické dění na vlnách Českého rozhlasu Hradec Králové. Slyšet je můžete každý den v 6:50 hodin.

autor: VS
Spustit audio