V Krkonoších mají lidé o tomto víkendu poslední možnost si zalyžovat

20. duben 2013

Poslední možnost letošního lyžování v Krkonoších mají lidé o tomto víkendu. Přestože teploty jsou už několik dní vysoko nad nulou, na sjezdovkách stále leží až metr sněhu.

Například vleky ve Špindlerově Mlýně se zastaví až zítra. Lyžařské podmínky jsou tam ještě velmi dobré. Na sjezdovkách zůstává až metr sněhu.

Ve Svatém Petru je v provozu čtyřsedačková lanovka na Pláň a Hromovka, která jede jako dopravní zařízení, aby se lidé dostali do Svatého Petra.

Sníh je ale mokrý a těžký. Lyžování je tak na něm nejlepší ráno, kdy teploty ještě nejsou příliš vysoko. Odpoledne je to už horší, protože povrch sjezdovek hodně měkne. Horská služba proto upozorňuje, že by lidé měli být velmi opatrní.

I pro běžkaře jsou v Krkonoších stále dobré podmínky. Na tratích je kolem půl metru sněhu. Je to takové jarní běžkování, spíše pro ty skalní příznivce.

Lidé musí počítat s tím, že tratě se neupravují a že v lesních úsecích jsou špinavé kvůli spadanému jehličí.

Sezóna v Krkonoších definitivně končí v neděli 21. dubna, kdy hlavní střediska, jak na Černé hoře, tak i ve Špindlerově mlýně vleky a lanovky zastaví. Pak nastává už tradičně období údržby a úklidu po zimě.

Od 1. května už pojede lanovka na Medvědín v letním provozu. Takže už za pár dní se po lyžařích na sedačkách svezou třeba cyklisté.

autor: Bohuslav Štěpánek
Spustit audio