V Janských Lázních pokračuje modernizace dětské léčebny Vesna za téměř sto milionů korun

30. leden 2020 13:20

Za modernizaci dětské léčebny Vesna v Janských Lázních zaplatí Státní lázně téměř sto milionů korun. Práce jsou zhruba v polovině, skončit by měly ještě letos.

Šesté patro dětské léčebny Vesna se v posledních několika měsících změnilo k nepoznání. Nové pokoje pro pacienty i zázemí pro personál voní novotou, celý prostor brzy čeká kolaudace.

Čtěte také

„Probíhají předávací a dokončovací práce," říká vedoucí technického úseku státních lázní Petr Janovec.

Pokoje jsou nadstandardně vybavené, nechybí dálkově ovládaná venkovní roleta nebo klimatizace.
„Pokoje klientů jsou vybaveny moderním systémem chytrého řízení budov, který ovládá všechny energetické zdroje. Bezesporu se jedná v současné době o nejmodernější vybavení pokojů po technické a energetické stránce, které tady máme."

V Janských Lázních pokračuje modernizace dětské léčebny Vesna

Součástí rozsáhlých úprav je i rekonstrukce protipožárních systémů. Tyto práce probíhají i v ostatních patrech, ta jsou ovšem plná klientů. Někteří z nich si stěžují na prach a hluk.

Čtěte také

„Samozřejmě chápeme rozhořčení některých našich klientů, že dochází k nějakému omezení při jejich pobytu u nás. Za to se omlouváme, nicméně rekonstrukci musíme udělat za chodu celé léčebny," vysvětluje ředitel státních lázní Janské Lázně Martin Voženílek.

Podle něj jsou klienti o přestavbě budovy dopředu informováni.
„Prostřednictvím webových stránek, facebooku a samozřejmě i ve všech průvodních dopisech ve kterých je zveme k léčbě."

S problémy souvisejícími s modernizací budovy musí pacienti a jejich doprovod počítat i v dalších měsících. Na jaře začne druhá fáze prací, kompletní přestavba druhého patra. Skončit by měla v prosinci.

Spustit audio

Související