U Špindlerovky hořela budova pro personál. Na samotnou Špindlerovu boudu se požár nerozšířil

6. září 2019 07:44

Osm jednotek hasičů z druhého poplachového stupně bylo zalarmováno na základě oznámení požáru budovy pro personál, která se nachází v blízkosti Špindlerovy boudy v Krkonoších. Podle oznamovatele se z budovy valil dým a prostory byly silně zakouřeny. Na samotnou Špindlerovu budou se požár nerozšířil, není se zasaženou budovou stavebně propojena. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Průzkumem bylo zjištěno, že v objektu došlo k zahoření v jedné místnost. Hasiči prováděli za použití dýchací techniky další průzkum budovy, zda se v ní nenachází lidé. Naštěstí nebyl při události nikdo zraněn.

Čtěte také

Požár se jednotkám podařilo dostat pod kontrolu po 10. hodině. Před 12. hodinou provedly jednotky poslední kontrolu termokamerou, další ohniska však objevena nebyla a velitel zásahu ohlásil likvidaci požáru.

Při ohledání místa události vyšetřovatelem hasičů bylo zjištěno, že vlivem tepla došlo k popraskání hurdiskového stropu v jedné místnosti, proto byl na místo vyžádán příjezd statika. Na základě jeho vyjádření bezprostřední zřícení stropu nehrozí.

Škoda, kterou plameny napáchaly, byla vyčíslena asi na 200 tisíc korun, hodnoty ve výši 5 milionů se podařilo jednotkám požární ochrany ubránit.

Příčina vzniku požáru je předmětem vyšetřování

Na místě zasahovali profesionální hasiči z Vrchlabí a Trutnova, JSDH Hostinné, Špindlerův Mlýn, Vchlrabí 3 - Podhůří, Černý Důl - Čistá, Dolní Branná a HZS Libereckého kraje vyslal na pomoc profesionální hasiče z Jilemnice.

U Špindlerovky hořela budova pro personál. Na samotnou Špindlerovu boudu se požár nerozšířil
autor: baj | zdroj: HZS Královéhradeckého kraje
Spustit audio

Související