U Dolního Lánova na Trutnovsku hořela skládka pneumatik. Škoda je i na blízkém uskladněném dřevu

2. září 2021 08:02

Celkem šest jednotek hasičů bylo vysláno ve středu 1. září ve večerních hodinách k požáru v prostoru skládky pneumatik u Dolního Lánova. Na likvidaci požáru bylo nasazeno několik vodních proudů, hasilo se také pomocí pěny. Aby měli hasiči na místě dostatek vody, zřídili jedno čerpací stanoviště a vodu dovážely cisterny kyvadlově.  

Požár zasáhl plochu asi 20x5 metrů, místy byla výška pneumatik i 1,5 m. Vedle skládky pneumatik bylo uskladněné také dřevo, kam se požár postupně šířil. Dřevo hasiči ochlazovali, aby předešli vyšší škodě.

U Dolního Lánova na Trutnovsku hořela skládka pneumatik. Škoda je i na blízkém uskladněném dřevu

Pomocí místní techniky pak byla skládka rozhrnována a dohašovala se poslední ohniska. Likvidaci požáru ohlásil velitel zásahu operačnímu důstojníkovi kolem 03:20 hodin.

Na místě události byl ještě v noci vyšetřovatel hasičů, který provede podrobné ohledání požářiště za denního světla. Už teď je ale jasné, že vznikla škoda na uskladněném dřevu, které se vznítilo od sálavého tepla z hořících pneumatik. Škoda byla předběžně majitelem odhadnuta na 30 tisíc korun, uchráněné hodnoty představují asi 270 tisíc korun.

U Dolního Lánova na Trutnovsku hořela skládka pneumatik. Škoda je i na blízkém uskladněném dřevu

Požár vznikl v prostoru skládky pneumatik, ale jak k němu došlo, to budou objasňovat vyšetřovatelé hasičů ve spolupráci s Policií ČR.

Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanic Vrchlabí a Trutnov a dobrovolné jednotky Hostinné, Vrchlabí 3 - Podhůří, Lánov a Horní Lánov.

autor: baj | zdroj: HZS Královéhradeckého kraje
Spustit audio

Související