Sníh komplikoval dopravu na silnicích v kraji. Během dopoledne desítka dopravních nehod

16. leden 2018 11:50

Nový sníh, který od noci padá na území republiky, komplikuje provoz na silnicích i na železnici. Silničáři se snaží udržet silnice sjízdné. Během desítky dopravních nehod v Královéhradeckém kraji hasiči nejčastěji vytahovali vozidla z příkopů, auta končila i v řece.

Na Hradecku zasahovali profesionální hasiči z Jaroměře kolem 8:30 hodiny u dopravní nehody v Libřicích. Osobní automobil vyjel mimo vozovku a narazil do stromu. Hasiči museli jedné osobě z vozidla pomoci a poté ji předali do péče záchranářů.

Profesionální hasiči z hradecké centrální stanice pak zasahovali v 6:30 hodin u dopravní nehody osobního vozidla ve Vážní ulici. Automobil se převrátil mimo vozovku na střechu. Vůz museli hasiči vyprostit pomocí jeřábu. Další dopravní nehody se staly v Chudonicích na Novobydžovsku nebo v Klamoši na Hradecku. Všechny tyto události se obešly bez zranění.

Na Jičínsku se staly dvě dopravní nehody. Do Podhorního Újezdu vyjížděli k havárii osobního vozidla a autobusu profesionální hasiči z Hořic i Jičína. Dopravní nehoda se obešla bez zranění, ale komplikovala v místě dopravu. Pro cestující byl vyslán náhradní autobus dopravcem. Ve Starých Smrkovicích pak skončil automobil mimo vozovku v potoce. Vyprostila ho odtahová služba.

Sníh komplikoval dopravu na silnicích

Na Náchodsku řešili profesionální hasiči z Náchoda a dobrovolní hasiči z Dolní Radechové dopravní nehodu osobního automobilu, který sjel do potoka. Jedna osoba zůstala zablokovaná ve vozidle kvůli svodidlům, která byla poškozena. Vozidlo bylo vyproštěno pomocí jeřábu. Osoba vyvázla z nehody bez zranění. Nehoda se stala za obcí Horní Radechová na hlavním tahu na Náchod.

Na Rychnovsku vyjeli profesionální rychnovští hasiči k dopravní nehodě do části Panská Habrová. Automobil skončil v řece na boku. Posádka vozidla se dostala z vozu ven. Hasiči poskytli osobám první pomoc a zajistili jim teplo. Jednu osobu převezli záchranáři do zdravotnického zařízení. Vozidlo muselo být vyproštěno pomocí jeřábu.

V Týništi nad Orlicí pak automobil vyjel ze silnice I/11 a přerazil strom. Jednu osobu si rovněž převzali do péče záchranáři. Hasiči museli odstranit kromě následků nehody i poškozený strom.

autoři: Milan Baják , GOT
Spustit audio