Ski areály Herlíkovice a Vítkovice v Krkonoších tento víkend ukončí provoz

21. březen 2014

Konec lyžařské sezony v Krkonoších se blíží. Mimo provoz už jsou Paseky a Rokytnice nad Jizerou, Černý Důl nebo Velká Úpa. Tento víkend se bude naposledy lyžovat v Herlíkovicích a Vítkovicích.

„Sněhu na sjezdovkách není nikdy dost, ale během letošní zimy to byl opravdu extrém,“ říká ředitel areálu Herlíkovice Marek Lambert.

„Vzhledem ke klimatickým podmínkám a s tím související návštěvnosti Skiareál Herlíkovice končí provoz pro letošní sezónu v neděli 23. března,“ doplňuje.

Na sjezdovkách je nyní deset až třicet centimetrů většinou mokrého sněhu.

Zimní provoz ukončí také lanovka na Žalý, jezdit začne znovu až v květnu. Hned v pondělí na ní začnou pracovat údržbáři, rozjet by se mohla zase za dva měsíce.

„V letošní letní sezóně začneme již během květnových svátků. Jestli to hned poté bude denní provoz, se ještě rozhodne. Pravidelný letní provoz zahájíme na začátku června,“ informuje Marek Lambert

O víkendu se bude letos naposledy lyžovat také v areálu Aldrov ve Vítkovicích. „Sezónu končíme v sobotu 22., kdy máme tradiční příjezd Krakonoše a vítání jara areál Aldrov končí,“ potvrzuje provozovatel Milan Richter.

Po tomto víkendu už zůstanou v provozu pouze Pec pod Sněžkou, Černá hora, Harrachov a Špindlerův Mlýn.

autor: Hana Novotná
Spustit audio