Silniční tah z Náchoda do Broumova firma špatně opravila. Řidiče čeká znovu uzavírka

17. leden 2018 13:30

Obyvatelé Pěkova u Police nad Metují si stěžují na špatně opravenou silnici. Královéhradecký kraj přitom za sedm měsíců trvající práce zaplatil 55 milionů korun. Stavební firma chybu přiznává a hlavní silniční tah mezi Náchodem a Broumovem znovu opraví. To ale pro řidiče znamená, že budou muset úsek zase objíždět.

„Stavba začala velice krásně, to jsem si říkal, panečku, to to jede," říká Zdeněk Kadidlo, který z pověření radnice v Polici nad Metují opravu necelých tří kilometrů silnice dozoroval.

Jenže potom prý soukromá firma přesunula část techniky i pracovníků na jiné stavby a to přineslo problémy. „Všimli jsme si, že tam prostě plavem. Že to poskakujeme po tom."

Silnice je nejen nerovná, ale některé části asfaltu na sebe ideálně nenavazují a v nedávno položeném povrchu se objevila i první díra. Práce přitom skončily teprve v listopadu.

Krajský úřad Královéhradeckého kraje proto silnici odmítá převzít, potvrzuje to náměstek hejtmana Martin Červíček z ODS. „Ten povrch je na dvou třetinách celé té opravené silnice špatný. Jsem prostě naštvaný na to, jak to bylo provedeno."

Obyvatelé Pěkova u Police nad Metují si stěžují na špatně opravenou silnici

Soukromá stavební firma chybu uznala a silnici znovu opraví. Minimálně kilometr dlouhý úsek tak bude muset frézovat a položit novou vrstvu asfaltu.

Práce za zhruba čtyři miliony korun začnou podle Martina Červíčka na jaře. „Samozřejmě my to nebudeme platit. Nepřevzali jsme to a všechno to půjde k tíži dodavatele."

Jenže oprava znamená další problémy pro řidiče. Někteří z nich už si kvůli dlouhé objížďce stěžovali na délku původní uzavírky, teď je problémy čekají znovu.

„Problém s dopravou bude. Protože si neumím představit, že by se takto rozsáhlá oprava dělala jen za částečné uzavírky," dodává místostarosta Police nad Metují Jiří Škop z ODS. Podle něj by pokládka nového povrchu měla trvat několik týdnů.

autoři: PLE , baj
Spustit audio

Související