Silničáři mají za sebou polovinu prací na opravě silnice v Žacléři. Teď frézují úsek před školou

9. září 2019 11:19

Zhruba polovinu opravných prací mají za sebou silničáři na hlavním dopravním tahu v Žacléři. Složitá objížďka už skončila, ale začala nová. Navíc je teď komplikovaná situace kolem základní školy, která je kvůli pracím úplně uzavřena. 

Pan Jaroslav stojí před základní školou a čeká na své dítě. Dostat se přímo ke vchodu je teď náročné. Lidé musí obcházet celé staveniště.
„Děcka co jsou odtud, tak chodí tudy. A my z druhého konce chodíme spodem, po této lávce nechodíme."

Čtěte také

„Apelovali jsme na rodiče i děti, aby se oné stavbě co nejvíce vyhýbali," vysvětluje starosta Aleš Vaníček ze Sdružení náš Žacléř.

Silnice před školou je totiž úplně rozkopaná a pracují na ní těžké stroje.
„Z jedné i z druhé strany by to děti měly samozřejmě obcházet. Jsou tam také komplikace se zásobováním, do školy se naváží učebnice a další věci potřebné pro tento školní rok. Ale to vše operativně řešíme, aby se tam auta dostala."

Problematické je teď také zásobování školní jídelny.
„To se musí řešit aktuálně."

V Žacléři opravuji náměstí

Největší komplikace, kdy bylo celé město neprůjezdné mají lidé už za sebou. Objízdná trasa byla velmi dlouhá.

„Přes Bernartice z druhé strany vedla objížďka. Lidé co bydlí tady, tak museli chodit na autobus na druhý konec, což bylo takové složitější, ale ten měsíc se to dalo vydržet," říká pan Jaroslav.

Teď už řidiči městem projedou, objížďka je čeká pouze kolem školy

„Samozřejmě se to trošku dopravní zátěž pro lidi na sídlišti Boženy Němcové, protože objízdná trasa vede právě tudy, protože je odkloněná z hlavní silnice," vysvětluje Aleš Vaníček.

Čtěte také

Silničáři by do 10. října měli opravit silnici až k vlakovému nádraží.

„Ale tím ještě stavební práce celkově neskončí. Ještě letos na to budou navazovat úpravy chodníků u restaurace Sport. Na tom by se ještě v říjnu a možná i začátkem listopadu mělo pracovat," dodává Aleš Vaníček.

II. etapa opravy hlavního dopravního tahu městem bude pokračovat na jaře příštího roku.

Spustit audio

Související