S pěkným počasím roste počet rychle jezdících řidičů. Na Trutnovsku jsou častější policejní kontroly

9. červen 2021

S příchodem hezkého počasí se zvyšuje množství přestupků a počet rychle jezdících řidičů. Ti riskují a ohrožují nejen sami sebe, ale i ostatní účastníky silničního provozu. V terénu byla s muži zákona také naše redaktorka Kateřina Kohoutová.

Rychle jedoucí řidiči jsou v současných dnech v hledáčku dopravních policistů na Trutnovsku.

Čtěte také

Spolu s hlídkou trutnovských dopravních policistů právě stojím na jedné z velmi frekventovaných silnic. Jsme ovšem už na území města, platí tady tedy maximální povolená rychlost 50 kilometrů za hodinu.

Jsme tu asi 10 minut a policisté už zastavili prvního řidiče kvůli překročení stanovené rychlosti. A teď se celý přestupek řeší.

Během dne se budou policejní hlídky přesouvat a změří rychlosti aut také na dalších vytipovaných silničních úsecích.

Jak dlouho zvýšený dohled na silnicích ze strany policistů na Trutnovsku potrvá?

Policisté počítají s tím, že za pěkného počasí silniční provoz opravdu narůstá.

Čtěte také

Takže v terénu teď budou daleko častěji. Intenzivnější kontroly potrvají minimálně do konce června a začátku července, kdy začínají letní prázdniny a provoz na silnicích houstne.

Teď se zaměřují především na hlavní dopravní tahy nejen kolem větších měst, jako je Trutnov, Dvůr Králové nebo Vrchlabí, ale také na příjezdové komunikace do našich nejvyšších hor, tedy do Krkonoš, zejména o víkendech. Na volné dny tam směřuje stále víc turistů.

Soustředí se policisté pouze na měření rychlosti?

Kontrola rychlosti je prioritní, ale samozřejmě součástí je také zjištění, zda řidič není pod vlivem alkoholu nebo drog. Zaměřují se také na státní poznávací značky, protože o posledním víkendu zmizela v Malé Úpě v Krkonoších dvě auta za celkem asi 2,5 milionu korun.

V Trutnově se zvedá počet policejních kontrol

Co se týče pokut za rychlost, tak jen pro představu, za květen jich tady na Trutnovsku rozdali policisté téměř 230.

Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.