Petr Voldán: Jak to, že nejsme všichni Twiggy

Také se pokoušíte dostat postavu do přijatelných tvarů, protože už tu v podstatě opět je sezóna plavek? A patříte k těm, kteří se nechávají ovlivnit reklamou na zaručené způsoby, jak toho dosáhnout rychle a v podstatě bez větší námahy? Pak možná i vás, ale nejen vás, může zajímat pátrání autora dnešní glosy Petra Voldána po odpovědi na otázku “Jak to, že nejsme všichni Twiggy?”

Stačí dvě sklenice denně, sedm dní a máte ploché břicho - hlásá další vemlouvavý slogan a láká především ženy do tenat jakéhosi nápoje. Tak v pavučině, hebké, pěkňoučké, důvěryhodně se tvářící, končí každoročně stovky naivních duší, toužících po lepé postavě a přitom neochotných vzdát se některých prozaických lákadel gastronomie a pohodového života v křesle u televize.

Zaručených receptů, kůr, revolučních přístrojů, které se buď rovnou hýbou za vás nebo s vámi “kvedlají” a vy můžete dál konzumovat svoje dortíky i řízky, osvědčených mastiček a lektvarů na obéznější stehna či zadečky nebo vyzkoušených metod na zisk plného poprsí skoro na to tata je tolik, že by se do bytu nevešly.

Výrobců, sázejících na důvěřivost lidí neubývá, skoro bych řekl, že se množí, protože lidstvo je nepoučitelné. Heslo “zaručený fígl” jak zhubnout za čtrnáct dní, nechat zarůst pleš, zbavit se bolesti kloubů a opět skotačit na parketu, vybělit tunu prádla neobyčejnou kapslí - to všechno a mnohem víc stačí, aby se pošťáci mohli uběhat se zásilkami nedočkavě očekávaných zázračných krabiček. Bohužel často i do domácností seniorů, kteří už by mohli s věkem vědět, že se zázraky moc nedějí, ale nakonec stejně podléhají.

Buchty na téma diety. Tos nežral

Jen mi to pořad nějak nehraje - když to je už vlastně všechno vymyšlené, když známe ty zahraniční i naše vyzkoušené a osvědčené preparáty a vidíme ty vzorové postavičky i vyžehlené tváře spokojených tisíců zákazníků, proč po světě neubývá tlouštíků, dam nespokojených nejen s boky ale i skromným poprsím, proč si tolik seniorů pomáhá od problémů s klouby hůlkou a nehopsá jak zamlada.

Proč nejsme všichni jako dávný symbol hubené vychrtlosti, britská modelka, herečka a zpěvačka Twiggy? Kde je ten zádrhel a kde jsme udělali chybu? Tušíte to, tak jako to bezpečně už vím já a mnozí další? To je dobře. A tak už příjemné pondělí i celý týden, třeba i v plavkách.

autor: pvo
Spustit audio