Na sjezdovkách v Krkonoších stále leží až metr sněhu. Sezóna ale o víkendu končí

19. duben 2013

Krkonošské areály čeká poslední víkend lyžařské sezóny. Hlavní střediska na Černé hoře a ve Špindlerově mlýně v neděli zastaví vleky a lanovky. Provozovatelé hlásí skvělé lyžařské podmínky, na sjezdovkách leží až metr sněhu. Do stopy mohou ještě vyrazit i běžkaři.

„Lyžování končí v neděli 21. dubna, definitivně končí zimní sezóna. A od prvního května už pojede lanovka na Medvědín jako letní provoz,“ říká Zdeněk Spilka z areálu ve Špindlerově mlýně a pokračuje:

„Ty lyžařské podmínky jsou naprosto fantastické, protože na sjezdovkách je všude kolem jednoho metru sněhu. Ve Svatém Petru jede čtyřsedačka Hromovka. Jede jako dopravní zařízení, aby se lidé dostali do Svatého Petra. Ale všechny sjezdovky jsou sjízdné.“

Na sjezdovkách v Krkonoších leží až metr sněhu. Lyžovat se bude i v Harrachově a na Černé hoře. Lyžování je ideální hlavně ráno a dopoledne, pak už sníh měkne. Meteorologové ale předpovídají ochlazení.

„Já si myslím, že to nebude mít žádný vliv. To ochlazení nemá být nijak výrazné, protože i takhle jsou ráno teploty kolem nuly, to znamená, že při zemi jsou pod nulou a sjezdovky jsou pevné. Samozřejmě když sluníčko svítí, tak to trochu změkne, nicméně pořád jsou ty sjezdovky kvalitní,“ vysvětluje Spilka.

Podle něj mají ještě poměrně dobré podmínky i běžkaři. „Na běžeckých tratích je to pořád ještě pěkné. Samozřejmě je to jarní, kde jsou běžecké tratě v lese, je to spíš špinavé, je tam spousta jehličí. Určitě ti skalní běžkaři si ještě mohou užít tratě. I když už je neupravujeme, jsou pořád ještě pěkné, dá se říct, že všude je kolem půl metru sněhu,“ dodává Spilka.

autor: par
Spustit audio