Muž v době nouzového stavu vykradl v Krkonoších penzion a hotel. Hrozí mu až 8 let vězení

21. březen 2020 18:27

V těchto dnech policejní komisař zahájil trestní stíhání proti třicetiletému muži a obvinil ho z trestných činů krádež, neoprávněné užívání cizí věci, poškození cizí věci a porušování domovní svobody.

Obviněnému je kladeno za vinu, že začátkem tohoto týdne násilím vnikl do apartmánu jednoho z ubytovacích zařízení v Peci pod Sněžkou. Zde měl odcizit různé oblečení, drogérii a elektroniku.

Dále se uvnitř penzionu zmocnil klíčů od automobilu Škoda Octavia, kterým následně z místa odjel. Vůz poté nechal odstavený nedaleko centra města, kde ho vypátrali policisté. Z vozu však měl odcizit nářadí, zimní oblečení, vybavení na horskou turistiku a alkohol.

Poškození vyčíslili celkovou škodu na téměř 85 tisíc korun

Tím ale výčet jeho prohřešků nekončí. Muž se měl totiž v Peci pod Sněžkou ještě o pár dní později vloupat do jednoho hotelu, zde přespat a vypít alko a nealko nápoje za necelých tisíc korun.

Čtěte také

Jeho pozornosti tam neunikly ani klíče od vozidla a čtyřkolky, přičemž se čtyřkolkou v hodnotě 400 tisíc korun měl i v úmyslu z hotelu odjet. To už mu ale překazili policisté, kteří ho ve čtvrtek 19. března v odpoledních hodinách zadrželi, a muž skončil v policejní cele.

Po provedení potřebných úkonů stanul v sobotu dopoledne 21. března u Okresního soudu v Trutnově, kde soudce rozhodl, že muž bude dále na svobodě. Přihlédl i k tomu, že nemá žádnou trestní minulost.

Vzhledem k tomu, že svou trestnou činnost spáchal v době nouzového stavu státu, hrozí mu nyní v případě odsouzení až osmiletý pobyt ve vězení.

autor: baj | zdroj: Krajské ředitelství Policie Královéhradeckého kraje
Spustit audio

Související