Měli bychom se umět opírat o svoji historii, pokud za to stojí

Do dalšího pokračování talk show Na cestách s Petrem Voldánem v pondělí 4. června po 18. hodině jsem si pozval Františka Kinského. A povídali jsme si nejen o putování po světě, ale i o životních cestách a peripetiích.

Poněkud nezřetelná stopa rodu Kinských sahá až do 13. století, blíž je zmapovaná od století šestnáctého. Současným reprezentantem kostelecké větve je tamní starosta František Kinský.

Cením si lidí, kteří se vrhnou do opravy krásných věcí jen proto, že chtějí, aby zůstaly zachovány

Hrabě František Kinský, potomek kostelecké větve šlechtického rodu Kinských z Vchynic a Tetova, ve studiu Českého rozhlasu Hradec Králové

Nový zámek v Kostelci nad Orlicí je mimořádně krásný dům, který má i letos o prázdninách co nabídnout. Pochází z první poloviny 19. století a je chráněn jako kulturní památka České republiky. Najdete jej v přírodní rezervaci Kostelecký zámecký park. Stavba patří k významným empírovým stavbám u nás. Zámek nabízí prohlídkový okruh s názvem Život v biedermeieru, muzejní expozici města a výstavy v Galerii Kinský.

Nový zámek v Kostelci nad Orlicí je mimořádně krásný dům, který má i letos o prázdninách co nabídnout. Pochází z první poloviny 19. století a je chráněn jako kulturní památka České republiky. Najdete jej v přírodní rezervaci Kostelecký zámecký park. Stavba patří k významným empírovým stavbám u nás.

Zámek nabízí prohlídkový okruh s názvem Život v biedermeieru, muzejní expozici města a výstavy v Galerii Kinský. Zámecký pán a potomek kostelecké větve šlechtického rodu Kinských pan František Kinský vás zve na návštěvu.

Coby poválečné dítě si už příliš neužil šlechtických privilegií a jak záhy poznal, původ mu byl spíš na škodu.

František Kinský v radioklubu Českého rozhlasu Hradec Králové

Jak prožíval léta chlapecká, ranou dospělost a co přináší návrat ke kořenům i k rodovému majetku, to všechno a mnohem víc uslyšíte v pořadu Na cestách s Petrem Voldánem, který jsme vysílali v pondělí 4. června 2018 po 18 hodině v přímém přenosu z radiokavárny v Havlíčkově ulici v Hradci Králové.

Srdečně zvu k poslechu - Váš Petr Voldán.

autoři: Milan Baják , pvo
Spustit audio

Související