Matka se synem měli pěstírnu doma ve sklepě. Konopí ale tentokrát sklidili policisté

21. březen 2019 10:15

Policisté z oddělení obecné kriminality územního odboru Hradec Králové se specializací na toxi v pondělí zadrželi a posléze obvinili muže a ženu z Hradce Králové ze zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

ViewImage (1).jpg

Žena ve věku 49 let se svým o 20 let mladším synem pěstovali od října 2016 ve sklepních prostorách svého domu v centru města marihuanu, kterou používali pro svoji potřebu, nebo ji distribuovali svým známým.

VIDEO: Pěstírny konopí na Trutnovsku odhaleny. Čtveřici obviněných hrozí vysoké tresty

Pěstírny konopí na Trutnovsku odhaleny. Čtveřici obviněných hrozí vysoké tresty

Policisté zásahové jednotky Krajského ředitelství Policie Královéhradeckého kraje zadrželi včera dopoledne na Trutnovsku čtveřici mužů (dva ve věku 36 let, další 39 let a 46 let) z Trutnova důvodně podezřelou ze spáchání zvlášť závažného zločinu na úseku toxi. Všichni zadržení byli předáni policistům ze služby kriminální policie a vyšetřování a následně převezeni na policejní služebny.

Při domovní prohlídce policisté ve dvou místnostech vybavených odrazovými foliemi, vzduchotechnikou, osvětlením, pěstebním stanem zajistili 111 rostlin marihuany o výšce 80 - 100 cm. V lednici umístěné v kuchyni objevili 19 sáčků s marihuanou o celkové váze téměř 1 kg.

Dále jim bylo prokázáno, že drogu prodali nebo dali zdarma minimálně ve 156 případech.

Oba se k trestné činnosti přiznali a uvedli, že marihuanu užíval hlavně pro svoji potřebu syn kvůli zdravotním problémům. Při prodeji nešlo prý o zisk, ale aby se jim pokryly náklady.

ViewImage (2).jpg

Uvedli, že ze 40 procent vypěstované marihuany vyráběli mastičky, které však při domovní prohlídce nalezeny nebyly. Kromě potřeby pro vlastní synovo užívání byla dalším impulsem k založení pěstírny prý momentální tíživá finanční situace, kdy měli zaplatit téměř 100 tisíc za vodu po havárii vodovodního potrubí. Uvedli, že po splacení dvou splátek, které jim v současnosti zbývají, by s pěstováním přestali.

Ženě, která nebyla nikdy trestaná i jejímu synovi (jednou trestaný za majetkovou trestnou činnost) hrozí trest odnětí svobody od 2 do 10 let.

autor: baj | zdroj: Policie ČR
Spustit audio

Související