Kouzelný rozhlasový advent. Milí hosté, přátelská atmosféra a přání klidných vánoc pro všechny!

8. prosinec 2018

Kouzelné adventní vysílání s Českým rozhlasem Hradec Králové se uskutečnilo v sobotu 8. prosince.

Prvním místem, kam jsme vás srdečně pozvali byla radiokavárna District V v budově Českého rozhlasu Hradec Králové v Havlíčkově ulici.

Moderátorky Pátečného Habaděje a pořadu Vaříme s Habadějem, tedy takzvané Habadějky, Lada Klokočníková a Zdena Kabourková, pro vás připravily od 15:00 do 17:00 hodin speciální dvouhodinové vysílání a vy jste měli jedinečnou možnost setkat se zajímavými osobnostmi, které už řadu let slýcháte z našeho vysílání.

Kouzelný advent s Českým rozhlasem Hradec Králové a jeho Habadějkami

Našimi hosty byli zpěváci Kamila Nývltová, Helena Vondráčková, Jitka Zelenková a také Laďa Kerndl, který navíc v živém vysílání pokřtil novou knihu spisovatelky Věry Finy s názvem Máma čisté jiskření.

Adventní čas a vánoce

V Radiokavárně jsme je nepřivítali náhodou, všichni totiž byli také hosty hlavního programu Českého rozhlasu Hradec Králové na Adventních trzích na Masarykově náměstí v Hradci Králové. Ten začal o půl čtvrté odpoledne, kdy všechny přivítaly moderátorky Habaděje a Habadějky Blanka Malá a Jana Kudyvejsová.

Jejich prvním hostem byla v 15:30 hodin zpěvačka Kamila Nývltová, kterou po 16 hodině vystřídala Jitka Zelenková. Ta kromě klasických vánočních písní nabídla i ochutnávku ze svého nového alba.

Po sedmnácté hodině si všichni užili zpěváka Laďu Kerndla a po osmnácté hodině koledy a vánoční písničky Sborečku Jiráskova gymnázia v Náchodě.

Čas do jednadvaceti hodin pak vyplnily soutěže a speciální program Českého rozhlasu Hradec Králové, který doprovodil krásnou a tradiční atmosféru předvánočních trhů na Masarykově náměstí v Hradci Králové.

autoři: Český rozhlas Hradec Králové , baj
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.