Klicperovo divadlo v Hradci Králové čeká festival Čekání na Václava. Předprodej už začal

28. srpen 2018 10:39

Festivalem Čekání na Václava naplno startuje každá nová sezóna Klicperova divadla v Hradci Králové. Letos už po jedenácté diváci uvidí výběr z nejlepších představení studiových, alternativních a progresivních „malých" scén z celé České republiky. Od 28. září až do 28. října čeká na diváky přes 30 představení a koncertů.

Předprodej vstupenek už začal a zájem je značný. Pan Bohuslav Popp z Podůlšan přijel do Hradce Králové už na šestou hodinu ranní, aby mohl nakoupit vstupenky na některá festivalová představení. Navštíví je spolu se svou manželkou, která také většinu titulů vybírala: „Nicméně byla tam představení, na která jsem jít chtěl. A speciálně Lakomec. Protože mne zajímá, jak se toho zhostí a co v hlavní roli předvede pan Polívka. A každý rok se snažíme jít na představení Ungeltu. To jsou opravdu velice zajímavá představení."

Už v první půlhodině předprodeje se prodalo zhruba 300 vstupenek

Martin Sedláček z Klicperova divadla proto divákům doporučuje nevybírat příliš dlouho: „Pokud mají lidé nějaké představení vyhlédnuté, tak aby si určitě pospíšili a koupili si vstupenky co nejdříve. Možnosti jsou dvě. Jedna možnost je na internetu na webových stránkách divadla. Tam se dají koupit e-vstupenky. Druhá možnost je zajít do našeho předprodeje na Gočárově třídě. A pokud si někdo není úplně jistý, které představení by se mu líbilo, tak mu kolegyně určitě poradí a vyberou pro něj to nejlepší."

17 let angažmá v Klicperově divadle mi přijde, jako kdybych tady byl 17 dnů

Jan Sklenář ve studiu Českého rozhlasu Hradec Králové

Brněnský rodák, který se od dětství věnuje hudbě, vystudoval Divadelní fakultu Janáčkovy akademie múzických umění, obor činohra. Členem uměleckého souboru Klicperova divadla v Hradci Králové je od sezóny 2001/02. Hraje, režíruje a nově také spolupracuje s Českým rozhlasem Hradec Králové.

O tom, že je z čeho vybírat, je přesvědčená i dramaturgyně divadla Jana Slouková: „Během festivalu budou moci diváci spatřit 16 hostujících představení. Část z nich se odehrává na hlavní scéně, část v Besedě. Jako každý rok budou také koncerty. Letos dva, jeden na hlavní scéně, to bude Vlasta Redl. A potom v Besedě Ondřej Ruml. A do toho ještě uvádíme naše představení . A vždy je to spojeno s novými premiérami. Což budou v našem případě Anna Karenina a Republika Králové."

Mezi hostujícími soubory letos budou například Studio divadla Ypsilon, Divadlo pod Palmovkou, Slovácké divadlo Uherské Hradiště, nebo už zmíněný Lakomec Městského divadla Brno. Ten také celou přehlídku 28. září zahájí.

autoři: Lucie Peterková , baj
Spustit audio

Související