Herci Josef Dvořák a Aleš Háma jsou Na větvi s Halinou

12. březen 2018

Český rozhlas Hradec Králové uvádí talkshow Haliny Pawlowské a jejích hostů "Na větvi s Halinou". Každé druhé pondělí v měsíci v přímém přenosu ze sálu Romantika Spa Resortu Tree od Life (Strom života) Lázní Bělohrad, vždy od 18. hodin. V pondělí 12. března 2018 byli hosty pořadu herci Josef Dvořák a Aleš Háma.

Josef Dvořák patří již mnoho let k nejvýraznějším osobnostem českého humoru na jevišti, v televizi i filmu. Svou cestu k celonárodní popularitě si ale prošlapával poměrně dlouho od svých začátků na oblastních scénách. Vyučil se automechanikem v Kadani, již zde začal ochotnicky hrát, přičemž se prosadil jako samorostlý komediální talent.

V letech 1965-1970 působil v Kladivadle v Ústí nad Labem, v letech 1972-1990 patřil k oporám hereckého souboru Divadla Semafor, kde hrál po boku Jiřího Suchého a Jitky Molavcové.

Později kolem sebe soustředil samostatnou hereckou skupinu, která se stala základem pro založení Divadelní společnosti Josefa Dvořáka, s níž pořádá dodnes zájezdová představení po celé republice.

Josef Dvořák

Z jeho divadelních her stojí za zmínku S Pydlou v zádech, Lucerna aneb Boj o lípu nebo Čochtan vypravuje.

Po svém příchodu do Prahy se Josef Dvořák začal uplatňovat také v televizi a ve filmu. První větší roli dostal v dodnes populární komedii Jáchyme, hoď ho do stroje, kde hrál automechanika Bédu Hudečka.

Pzornost si zaslouží také Dvořákova účast v televizních seriálech, kde hrál i role s dramatičtějším zabarvením, byť s komediálním podtextem (Nemocnice na kraji města, Návštěvníci, Cirkus Humberto.

V televizi se Josef Dvořák v té době etabloval především ve svých pohádkových rolích vodníků, které pro něj v 80. letech byly téměř životní, úlohu vodníka ztvárnil i v legendárním seriálu Arabela. Výrazně se uplatnil také v televizních večerníčcích, kde namluvil maxipsa Fíka nebo Boba a Bobka, králíky z klobouku.

Aleš Háma

Herec, zpěvák, kytarista a moderátor Aleš Háma nastoupil v roce 1988 na Pražskou konzervatoř, kde studoval mimo jiné s Adélou Gondíkovou, Terezou Pergnerovou nebo Kateřinou Hrachovcovou. Ještě při studiu nastoupil v roce 1993 do angažmá kladenského divadla. Po absolutoriu na konzervatoři pracoval téměř dva roky v USA v kalifornském Palo Alto v San Franciscu.

Po návratu zpět do vlasti stál v roce 1996 u vzniku hudební skupiny Hamleti, která v nezměněné sestavě hraje dodnes.

V roce 2000 ztvárnil postavu Doodyho ve svém prvním muzikálu Pomáda, poté se objevil například v představeních Rebelové, Tři mušketýři, Jak se lítá vzhůru a dalších.

Jako moderátor pracuje prakticky pro všechny české televizní stanice, dále moderuje v češtině a angličtině celou řadu významných českých společenských akcí.

Jako herce jste ho mohli vidět například ve Šťastné rodině, Útěku do Budína a v seriálech Na lavici obžalovaných justice a Policajti z předměstí. Kromě rádia a televize se věnuje také dabingu.

Halina Pawlowská se podepisuje na stěnu v radiokavárně Českého rozhlasu Hradec Králové

V talkshow "Na větvi s Halinou" přivítá vždy Halina Pawlowská dva hosty. Součástí pořadu bude také živý hudební doprovod.

Vstupenky je možné si zamluvit v recepci hotelu Tree od Life Lázní Bělohrad na telefonu 493 767 100.

Zažijte neopakovatelnou atmosféru přímo v sále spolu s námi. Těšíme se na vás u rozhlasového přijímače nebo přímo v Lázních Bělohrad.

Spustit audio