Firma Infineon Trutnov získala zakázky a shání 250 zaměstnanců

25. září 2010

Společnost Infineon Technologies Trutnov, kterou v minulých dvou letech těžce zasáhla celosvětová krize elektrotechnického průmyslu, opět získala zakázky a začala nabírat zaměstnance. Do poloviny příštího roku by firma chtěla přijmout asi 250 lidí, když stejný počet již zaměstnala. ČTK to řekl vedoucí správního útvaru firmy Rudolf Pola. Kvůli krizi na polovodičovém trhu z firmy v letech 2001 a 2002 postupně muselo odejít asi 700 lidí, nakonec jich v podniku zůstalo necelých 500. Nyní ve společnosti, která vyrábí optické kabely a převodníky pro telekomunikace a informační technologie, pracuje přes 750 lidí.

Náborem v Infineonu nyní procházejí desítky lidí, převážně odborných dělnických profesí. "Velké potíže máme se sháněním vysokoškolsky vzdělaných techniků, špičkových elektroniků, analytiků a dalších specialistů v oboru elektro," uvedl Pola.
Veškerou produkci podnik vyváží hlavně do USA, Japonska a států Evropské unie. Zaměstnávání nových pracovníků vedle konce krize odvětví umožnilo i přesunutí výroby elektronických převodníků z Mexika do České republiky, řekl Pola. S novými zaměstnanci chce firma docílit roční obrat srovnatelný s obchodním rokem 2000/2001, kdy utržila 2,3 miliardy korun.
Zájem Infineonu o nové pracovníky by mohl snížit nezaměstnanost na Trutnovsku, jež je s hodnotou 9,6 procenta nejvyšší v Hradeckém kraji. "Pokud by Infineon teoreticky přijal všech plánovaných 250 nových zaměstnanců výhradně z registru našeho úřadu, snížilo by to míru nezaměstnanosti v regionu o čtyři desetiny procenta," podotkl ředitel trutnovského úřadu práce Zdeněk Šmíd.
Infineon v Trutnově před krizí masivně investoval, když ve čtvrti Volanov postavil dvě haly za několik set milionů korun. Na rozšíření výroby získal i státní investiční pobídky. Firma je dceřinou společností mnichovského koncernu Infineon Technologies AG, který vznikl v dubnu 1998 vyčleněním divize polovodičů ze společnosti Siemens AG. Koncern je druhým největším výrobcem čipů v Evropě a na světovém polovodičovém trhu má šesté místo.

Logo
Spustit audio