Finále Ligy mistrů zprostředkuje fanouškům velkoplošná obrazovka. Hradec ovládla hokejová horečka

3. únor 2020 11:17

Ještě dva extraligové zápasy a pak to všechno vypukne. Už v úterý 4. února čeká hokejisty královéhradeckého Mountfieldu HK finále hokejové Ligy mistrů proti švédské Frölundě. Východočeši jsou po Spartě teprve druhým českým týmem, kterému se podařilo probít až do finále. A vůbec poprvé se bude o cennou hokejovou trofej hrát v České republice. 

Reportér Václav Pilný zjišťoval podrobnosti. Vítěz šestého ročníku soutěže získá na prize money téměř 11 milionů korun. A jaký je o finálový zápas Ligy mistrů mezi Mountfieldem HK a Frölundou zájem?

Čtěte také

Dá se bez nadsázky říct, že v Hradci Králové zavládla hokejová horečka. Až do semifinálového zápasu proti Djurgardenu bylo hlediště zimního stadionu na každé utkání zaplněno tak z poloviny, ale teď na finálové klání by klub zimní stadion, který má kapacitu necelých 7 tisíc míst, vyprodal dvakrát.

Své šance se chytili také překupníci, kteří na černém trhu nabízí lístky na finále až za jeden tisíc korun.

Boj proti překupníkům je složitý, potvrzuje Aleš Havel, který má v klubu na starosti ticketing.
„Máme k tomu tak trošku svázané ruce, protože česká legislativa není připravena na podobné záležitosti s překupníky. Na rozdíl třeba od Velké Británie, tady to bohužel řešit nejde, nejedná se o přestupek. Takže my to můžeme jedině akorát sledovat."

Pro fanoušky je připravena fanzóna

Vedení klubu se snaží fanouškům hradeckého hokeje vyjít vstříc. Kvůli velkému zájmu o finálový zápas připraví přímo před zimním stadionem hokejovou fanzónu.

Zápas mezi Mountfieldem HK a Frölundou tak budou moci fandové sledovat také na velkoplošné obrazovce.

Hokej je hra na bruslích

Další informace přidává marketingový ředitel klubu Petr Picka.
„Před zimním stadionem, konkrétně před hotelem Stadion, bude umístěna větší LED obrazovka, která bude směřovat k Jiráskovým sadům. To znamená, že fanoušci budou moci být přímo před hokejovou arénou. A když budou hodně hlasití, tak věřím, že je uslyší i hráči na ledové ploše uvnitř."

Chystají se nějaká zvláštní bezpečnostní opatření?

Nic speciálního, co se týká bezpečnosti, klub nepřipravuje. Vzhledem k tomu, že je o finálový duel velký zájem, tak by fanoušci měli k hale dorazit s dostatečným časovým předstihem.

Je to hlavně kvůli tomu, aby se včas mohli dostat na svá místa.

Finálový duel hokejové Ligy mistrů mezi Mountfieldem HK a Frölundou začíná v úterý 4. února 2020 v 18 hodin a 45 minut.

autoři: Václav Pilný , baj
Spustit audio

Související