Čtyři jednotky hasičů zasahovaly u požáru rodinného domu v Dolní Branné na Trutnovsku

16. březen 2021 08:43

Čtyři jednotky hasičů vyjížděly tři hodiny po půlnoci do Dolní Branné, kde došlo k požáru vícegeneračního rodinného domu. Hořelo na verandě přímo u vchodu do objektu, což znemožnilo osobám nacházejícím se uvnitř opustit prostory vchodovými dveřmi. 

Dvěma lidem se podařilo dostat se ven oknem v přízemí, na požár upozornili i ostatní obyvatele domu. Do příjezdu hasičů se pak požár pokoušeli hasit vodou z věder a hasicím přístrojem. Hasiči nasadili na likvidaci požáru vysokotlaký proud vody a další vodní proud C.

Zasahujícím jednotkám se podařilo zastavit šíření požáru pod střešní konstrukcí domu nad verandou i dovnitř bytu.

Požár rodinného domu v Dolní Branné na Trutnovsku

Část podbití střechy museli hasiči rozebrat, aby zjistili, zda se zde požár skrytě nešíří. Likvidaci události ohlásil velitel zásahu po 5. hodině ranní.

Vyšetřovatel hasičů pracuje s verzí, že za požárem stojí s největší pravděpodobností technická závada na elektroinstalaci.

Škoda byla předběžně odhadnuta na 150 tisíc korun, několika násobně vyšší jsou pak uchráněné hodnoty, které představují asi 6 milionů korun.

Na místě zasahovali profesionální hasiči z Vrchlabí, JSDH Dolní Branná a Vrchlabí 3 - Podhůří. V rámci mezikrajské výpomoci byla vyžádána i přítomnost profesionální jednotky z Jilemnice (HZS LK).

autor: baj | zdroj: HZS Královéhradeckého kraje
Spustit audio

Související