Biografy nabízejí promítání přes internet. Patří mezi ně i Kino 70 v Novém Městě nad Metují

8. duben 2020 10:05

Kina a podobná zařízení jsou kvůli nařízení vlády proti šíření koronaviru uzavřená. Díky provozovatelům ale diváci o filmové novinky nepřijdou. Nově je totiž mohou vidět on-line přes internet. Jedním ze zařízení, která se do projektu s názvem Vaše kino zapojila, je Kino 70 v Novém Městě nad Metují.

Reportérku Janu Házovou zajímalo, jak tento způsob promítání v síti sítí funguje.

„Takhle to vypadá. Najedete si na naše webové stránky a můžete si to pustit buď v menší nebo větší kvalitě," říká provozovatel Kina 70 v Novém Městě nad Metují Zdeněk Krákora.

Díváme se na něco, co ještě nikdo neviděl?

„Koukáme na trailer k filmu, který běžel v premiéře v letošním roce. Jde o takové virtuální kino. Divák se může podívat na takové testovací vysílání, aby si ověřil, jestli to na jeho zařízení půjde bez problémů. Jestli mi to funguje na mobilu nebo na chytré televizi či v počítači. Protože jde samozřejmě o testovací produkt."

Čtěte také

Tedy nabízí se, aby diváci měli kino i ve svém vlastním obývacím pokoji, ložnici nebo kdekoliv doma.

„Přesně tak. Celý projekt je založen na udržení kontaktu s filmovým fanouškem. Protože samozřejmě dnes těch možností, jak si něco pustit je dnes spousta. Ale my opravdu chceme, aby lidé nezapomněli na kina. A také aby je podpořili, jelikož mnoho kin je na vstupném od diváků totálně závislých. Tedy i touto formou mohou svůj oblíbený biograf podpořit."

Jak to vlastně funguje?

Chci si zajít do kina, ale teď nemůžu. Ovšem chtěla bych vidět film, který máte v programu.

„U svého oblíbeného kina si v online prodeji koupíte vstupenku, otevřete si sál, jak je divák zvyklý. Na váš e-mail či mobil vám přijde číslo kódu. Jdete na stránky vasekino.cz, tam si zadáte vstupní kód," vysvětluje Zdeněk Krákora.

Biografy nabízejí promítání přes internet. Patří mezi ně i Kino 70 v Novém Městě nad Metují

A hned ještě doplňuje.
„Protože je to pro celou republiku, tak vidíte sál pražské Lucerny a tam si můžete pustit film. Začíná přesně jak je divák zvyklý, spustí se a je bez přestávek, nedá se zastavit a nikam posunout. Prostě běží úplně stejně jako když jste v normálním kině."

Filmový program si každý virtuální návštěvník může majít na webových stránkách svého kina, které rád navštěvuje.

autoři: Jana Házová , baj
Spustit audio

Související