Americkým západem - pěšky a na koních od Mexika do Kanady

8. září 2019

Český rozhlas Hradec Králové pro vás připravil pětidílnou četbu na pokračování z knížky Leoše Šimánka - Americkým západem - pěšky a na koních od Mexika do Kanady. Rozhlasová úprava a režie Pavel Krejčí. Čte Vladimír Čech. Natočeno v roce 2006.

Další v řadě kvalitních obrazových publikací se strhujícím vyprávěním cestovatele Leoše Šimánka sugestivně líčí cestu z Mexika přes Pacifik Crest Trail - pacifickou hřebenovku k pohoří Severních Kaskád ve státě Washington až do Kanady.

Miluji hory, divočinu, dobrodružství. A zažít to společně s manželkou a dětmi je pro mne absolutní štěstí!
Leoš Šimánek, cestovatel a dobrodruh

Za pomocí fotografií působivě přibližuje Leoš Šimánek vyprahlé pouště jižní Kalifornie, rozlehlé louky a divoké lesy gigantických pohoří Sierry Nevady. Při svém putování si všímá všech přírodních krás i rozmanitých divokých zvířat.

Americkým západem - pěšky a na koních od Mexika do Kanady

„Na začátku sedmdesátých let jsem poprvé vyjel do Ameriky, kde jsem v horách Yosemitského národního parku parku narazil na Pacific Crest Trail. Tato koňská cesta začíná na mexické hranici, vede třemi západoamerickými státy - Kalifornií, Oregonem a Washingtonem, a po 4 250 kilometrech končí na hranici kanadské," popisuje své okouzlení tamní krajinou Leoš Šimánek.

Čtěte také

A hned doplňuje: „Mohu každému, kdo se vydá na západ Ameriky, doporučit, aby si s sebou vzal pohorky a batoh s výzbrojí a urazil z těch čtyř tisíc kilometrů větší či kratší úsek, kdyby neměl možnost stezku projít či projet na koni celou jako my."   

Vyvrcholením po této 4000 km dlouhé cestovatelské pouti je naprostá divočina mezi fascinujícími Kanadskými třítisícovkami.

Šimánkovy popisy a postřehy doplněné fotografiemi jsou tak věrné, že máte dojem, že jste navštívená místa viděli na vlastní oči.

Americkým západem - pěšky a na koních od Mexika do Kanady
autoři: Leoš Šimánek , baj
Spustit audio

Související

Nejnovější zprávy

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.